fbpx
MENU
I

In urma cu cativa ani am fost in postura clientilor nostri, aceea de a alege furnizorii potriviti pentru nunta noastra. Am avut parte de ajutorul unui wedding planner fabulos (multumim, Andrada!) insa chiar si asa ne-am simtit usor coplesiti pe alocuri. Despre unii furnizori stiam deja ca ne dorim sa ii avem alaturi, desi inca nu ii cunoasteam pe toti, insa pe altii i-am ales pe parcurs.

Am inceput sa ne gandim ce ar trebuie sa stie un cuplu care nu are niciun fel de experienta in domeniul evenimentelor private, alta decat cea de a fi oaspete, atunci cand planuieste propriul eveniment.

Pentru inceput am intrebat o parte dintre cei mai buni fotografi de nunta din Romania despre cel mai important lucru, in acceptiunea lor, pe care fiecare cuplu ar trebui sa il cunoasca despre fotografia de nunta.

Cristina si Vlad, Vibe Collector

Fotograful este cel mai important lucru pe care trebuie sa il cunoasca mirii despre fotografia de nunta. Colaborarea cu un fotograf se intinde pe multe luni sau chiar ani (de la primul contact pana la livrarea imaginilor si albumelor), iar in ziua nuntii este foarte posibil sa petreceti mai mult timp cu fotograful decat unul cu celalalt. De aceea este important sa vedeti fotograful ca pe un colaborator, ca pe un partner in crime, nu doar ca pe un furnizor de servicii. Aveti incredere ca profesionistul pe care il alegeti isi va face treaba cat poate de bine pentru voi.

Ozana si Cristi, Photogenica

Cuplurile ne incredinteaza responsabilitatea unor amintiri extrem de pretioase, emotiile unei zile in care isi declara dragostea, lacrimile de bucurie la vederea celor dragi lor, nebunia frumoasa din timpul petrecerii si cate alte momente si stari din intimitatea familiei lor. Drept pentru care cel mai important este sa aleaga pentru ziua nuntii lor un fotograf cu care sa rezoneze. Atat ca stil fotografic, cat si ca om.

Ale si Dan, 602 Photography

Cel mai important lucru pe care ar trebui sa-l stie, este ca e un documentar al intregii zile. Cel putin noi nu prea intervenim pentru a modifica sau schimba ceva din program. Surprindem ce este oferit de catre invitati/miri/parinti. Si momentele sincere, sunt cele mai pretuite de cuplurile care au colaborat cu noi.

Irina Groza si Robert Trica, Cromatica Photography

Sunt inca oameni care spun mie nu imi place fotografia de nunta. Dar, in ziua de azi, este ca si cand ai spune mie nu imi place mancarea. Ce fel de mancare nu iti place? Nu se poate sa iti displaca toata. Este important sa stii ca exista acum si ceva pe gustul tau, trebuie doar sa definesti ce vrei, sa ai norocul/priceperea de a gasi fotograful potrivit si sa nu faci compromisuri.

Madalina si Andy, Ostafi Photography

Fotografia de nunta este pe viata. E ceva ce se intampla doar o data, intr-o zi. E ceva ce ramane sau nu. E ceva ce ne face sa ne aducem aminte frumos de o zi deosebita sau… nu. E ceva important. Pentru toti e ceva important. Unii recunosc asta, altii nu. Nu trebuie sa fii fotogenic. E cel mai mare cliseu pe care il auzim. Nimeni nu e fotogenic. Oamenii normali nu fac asta in timpul liber. Pentru asta suntem noi acolo, sa ii ajutam, pe cat posibil, sa devina modele pentru o zi. Fotografia de nunta nu este pentru oricine, desi aproape oricine poate fi fotograf astazi. Dar e pacat sa ai orice fotograf, pentru ca, dupa cum spuneam… fotografia de nunta este pe viata. 

Irina si Adrian, Grabazei Photography

Exista foarte multe stiluri si fotografi foarte buni. Depinde de ei in ce stil se regasesc. Fotografii buni nu lucreaza in agentii si nu ii gasesti “la pachet” cu videograful. In Romania mirii inca trimit mesaje fotografilor de genul: “dorim o oferta foto-video”  fara ca sa fi vazut pe pagina fotografului macar un clip de nunta. (Crazy, right?)

Noi clasificam fotografia de nunta in 4 mari categorii:

  • fotojurnalistic (evenimentele sunt captate de fotograf asa cum decurg ele, in forma lor reala, fara interventia sa; aspect corelat cu fotografia de ziar, de unde si numele de “fotojurnalism”) 
  • traditional (fotograful regizeaza, stie dinainte ce fundal sa foloseasca, cum si pe cine sa fotografieze, il veti auzi dand indicatii mereu si dirijand mereu in ziua nuntii)
  • artistic (imagini neconventionale din unghiuri creative, fotograful actioneaza ca un artist)
  • ilustrativ (o combinatie intre traditional si fotojurnalistic si se axeaza pe compozitie, fundal si lumina. Fotograful se implica atat cat este necesar ca sa nu distruga naturaletea momentului).

Voi, cei proaspat logoditi, ce v-ati dori sa stiti despre fotografia de nunta atunci cand incepeti sa cautati fotograful de nunta ideal?

Nu uitati sa reveniti in fiecare joi pe blogul nostru pentru noi articole cu furnizori de top despre organizarea unei nunti. Iar daca uitati sa ne vizitati, puteti da follow pe Instagram si Facebook si veti fi notificati despre articole noi!

Comments
Add Your Comment

CLOSE MENU