fbpx
MENU
P

Pinterest este o tema recurenta in discutiile cu miresele si cu colegii nostri floristi.

Este o sursa de inspiratie fantastica si un real ajutor atunci cand ai nevoie de ordine in ganduri si moodboard-uri sau doar de o directie.

Ce ne facem insa cand asteptarile sunt raportate la un moodboard creat online si nu la realitatea evenimentului nostru?

Am intrebat mai multi floristi de top cum ar trebui sa abordeze mirii Pinterest iar raspunsurile lor le veti gasi mai jos.

Iulia Iacob, Mugur de ZOF

Pinterest este o minunata sursa de inspiratie, ajuta enorm in a defini conceptul evenimentului si a face putina ordine si claritate in ideile cuplului, practic facem impreuna curatenie in board, alegem un stil care ne place si pastram o linie clara. 

Ce este important de stiut este ca trebuie sa filtram ca in orice domeniu informatia si ca trebuie sa ne consultam cu designerul florist legat de fiecare detaliu: sezonalitatea florilor, costul acestora, volumul real al aranjamentului/buchetului (in functie de cadrul surprins, dimensiunile pot parea fie mai mici, fie mai mari decat in realitate, ne raportam mereu la un obiect cunoscut).

Locatia, clima, chiar si tara sunt factori esentiali in a implementa un design inspirat din imaginile salvate. Locatia dicteaza in mare parte stilul si urmatoarele alegeri. 

Pipo, The Wedding Company

Ca un mare ‘dar’ de la cei care l-au gandit 🙂

Este locul perfect de gandit concepte, gasit idei, creat moodboard-uri si locul cu cea mai multa informatie vizuala ordonata.

Daca este folosit strict ca unealta si loc de inspiratie, intelegand anterior ca il folosim doar sa ne inspiram fara a reproduce mot-a-mot o imagine, atunci as spune ca este un MUST, obligatoriu, nu doar pt mirese ci pentru toti cei care lucreaza in domeniul vizual sau cauta inspiratie zilnic.

Alexandru-Dragos Graur, Atelier Dual

Pinterest trebuie abordat cu simtul realitatii de catre mirese!

Pinterest este un miraj, dezvolta fantezii adesea nerealiste. Daca este privit intr un mod suficient de rational, atunci va fi o sursa de inspiratie incontestabila pentru viitoarele mirese. Daca nu… va deveni cu usurinta o problema.

Adina Filculescu, enRose

Go for it!

Serios, le incurajez pe mirese sa foloseasca Pinterest-ul. Este o sursa ideala de inspiratie pentru cam tot ce iti poti dori. Viitoarele mirese pot sa isi faca board-uri tematice si sa discute impreuna cu floristii lor sau cu partenerul despre cum ar vrea sa arate nunta lor.  

Dhaniel Nora, Purple Flowers

Pinterestul este cel mai bun site de inspiratie.

Dai search dupa cuvintele “wedding ideas” si incepi si iti construiesti un moodboard cu toate lucrurile care iti plac. Alegi o idee sau un motiv interesant si apoi te intalnesti cu floristul. Floristul pentru nunti este scenograful. Cu el discuti despre cum pui in scena acea idee care ti-a placut, si mai mult decat atat, cum faci ca totul sa se intample fara a intra in faliment (rade). Dar cel mai important este sa fii flexibil si deschis la idei.

Multe mirese imi spun ca sunt un magician. Ca ele vin sa discute despre flori, si eu rezolv de fapt mult mai multe detalii ale petrecerii. Ma gandesc si la welcoming, la seating plan, la fotografii, la dulciuri, la lumini, si la orice alt detaliu care poate ajuta la desavarsirea unei petreceri. Un florist este prin definitie un om creativ. Iar oamenii creativi se gandesc la toate detaliile. In ultima vreme multe dintre aspecte sunt rezolvate de catre wedding planer. Orice cuplu ar trebui sa aiba un wedding planner. Totul e atat de usor cand ai langa tine un om creativ si cu multe nunti la activ.

Valentina Popescu, Atelier Interesart

Cu moderatie :))

Este o minunata sursa de inspiratie, insa sunt foarte multe lucruri acolo care sunt greu realizabile la noi in tara sau ai nevoie de bugete nepamantene.

Paul Marinescu, Dichis Signature Events

Cu mare interes, insa sa tina cont si de faptul ca unele lucruri care se regasesc pe Pinterest sunt facute strict pentru fotografia de prezentare si de faptul ca pentru multe lucruri frumoase si deosebite este necesar si un buget pe masura.

Comments
Add Your Comment

CLOSE MENU